مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه :
تاریخ دفاع :
اساتید راهنما : دکتر مهراب یادگاری
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های مهراب یادگاری
امروزه استفاده از قارچ‌های خوراکی به‌واسطه انتشار خواص بی‌شمار غذائی و داروئی آن‌ها در سطح دنیا از رونق خاصی برخوردار است. در جهت جایگزینی پیت ماس با ورمی کمپوست تهیه‌شده از کود دامی، تحقیقی در سال 1392 در مجتمع کشت و صنعت شهرستان فارسان به اجرا در آمد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی در ۳ تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها شامل T1: ورمیکمپوست + پرلیت + پیت (2:1:1)؛ T2: ورمی کمپوست + پرلیت + پیت (2:1:1)؛ T3: ورمیکمپوست + پرلیت + پیت (3:0.5:0.5)؛ T4: ورمی کمپوست + پیت (2:2)؛ T5: ورمی کمپوست + پرلیت + پیت (1:3)؛ T6: ورمی کمپوست + پیت (3:1)؛ T7: ورمی کمپوست + پرلیت (2:2)؛ T8: شاهد (پیت شمال)؛ T9: پیت ماس هلندی بود. نتایج برآمده از این آزمایش نشان داد که تیمار T3 در غالب صفات مورد ارزیابی بهترین بود، هرچند که تیمارهای T2و T7 نیز در برخی از صفات در گروه¬های آماری مشابهی با T3 قرار گرفتند. به‌نظر می‌رسد به‌دلیل چسبندگی بالای ورمی‌کمپوست، نتوان مقادیر زیادی از آن¬را جایگزین پیت‌ماس نمود.